Leivajäätmete kasutamine mükoproteiini tootmiseks

Leib on väga laialdaselt tarbitud toit Eestis ja ka üle maailma. Eestis on mustal leival kultuurselt väga tähtis väärtus. Eri riikidel on erinevad pagaritooted, aga enamustes riikides on mingit sorti leiva või saia tooted. Ülemaailme leiva tootmine on umbes 100 miljonit aastas. Kahjuks ei kesta leivatooted kaua ja kõik, kes on leiba söönud teavad, et kui leiad enda leiva hulgast hallitanud tüki, lõpetab terve päts prügikastis või kompostis. Hinnanguliselt läheb iga aastaga tuhandeid tonne leiba raisku, sest leiva elueas on palju võimalusi selle halvaks minemiseks, mis aga esitleb võimalusi taaskasutada suuri koguseid riknenud toodet, mida saab kasutada kasulikumal eesmärgil.

Scroll to Top